Загибель Батурина в листопаді 1708 р. в українському дискурсі Івана Мазепи - Яценко, В.Б. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття аналізує висвітлення загибелі гетьманської столиці м. Батурина в українській історіографії протягом ХІХ-ХХІ ст.