Місцеві органи військового управління та комплектування козацького війська в Україні у XVIII ст. - Лапатійова, Н.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
В статті проаналізовано принципи комплектування козацького війська в Україні у ХVIII столітті та розглянуті питання внутрішньої організації війська, системи забезпечення та командування.