Дворянські садибні комплекси Дунаєць та Ярославець за споминами М.А. Маркевича - Барабаш, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті автобіографічні записки М.А. Маркевича розглядаються як важливе джерело до реконструкції історико-культурних біографій садибних комплексів представників козацько-старшинських родів Скоропадських (Дунаєць) і Кочубеїв (Ярославець).