Культурне життя Ніжинщини в період утвердження більшовицької влади (1919-1921 рр.) - Прудько, В.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглянуто важливі складові культурно-мистецького життя провінційного міста – театральне мистецтво (професійне та аматорське) та поширення періодики у 1919-21 рр.