Синергія Мелосу і Логосу в циклі романсів Юрія Шапоріна на слова Олександра Пушкіна 1934-1937 років - Кисла, С.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті проаналізовано створений у 1934-1937 роках глухівчанином за походженням композитором Ю.О. Шапоріним цикл романсів на поезії різних років О.С. Пушкіна. Особливий акцент зроблено на висвітленні засобів, які використовує композитор для досягнення композиційної, смислової та емоційної єдності твору.