Роль «Щоденникa» О. Довженка у формуванні історичної пам’яті про Другу світову війну - Демченко, Т.П. (Сіверщина в історії України, 2013)
У контексті підходів сучасної української історіографії у статті аналізується значення «Щоденника» О. Довженка як унікального джерела формування історичної пам’яті про останню війну.