Історія створення Сумського художнього музею в світлі становлення української музейної справи - Ареф’єва, Г.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
Вводиться до наукового обігу дослідження В. Дубровського «Музеї на Україні» (1929), окреслюється об’єктивна картина становлення Сумського художнього музею на тлі процесів, що відбувалися в Україні в галузі музейного будівництва.