Эндокапсулярная имплантация стандартных иол при факоаспирации врожденных катаракт у детей раннего (1-24 мес.) возраста - Боброва, Н.Ф.; Дембовецкая, А.Н.; Жеков, А.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Під нашим спостереженням знаходилося 117 дітей (176 очей) у віці від 1 до 24 місяців, в середньому 9,9±5,3SD) місяців. У 100 дітей на 159 очах здійснена первинна ендокапсулярна імплантація гнучких ІОЛ Acrysof при факоаспирації різних форм вроджених катаракт. Імплантацію ІОЛ стандартних розмірів (оптика 6,0 мм) можливо безперешкодно здійснювати починаючи з тримісячного віку дитини при розмірах капсулярного міхура розміром 7,0 мм і більше, що пояснюється відповідністю розмірів капсулярного міхура і стандартних ІОЛ Acrysof. Первинна імплантація ІОЛ у лікуванні вроджених катаракт у дітей раннього віку є ефективним і оптимальним методом корекції для відновлення зорових функцій.