Особенности постурального баланса у пожилых мужчин, проживающих в социальных учреждениях стационарного типа - Дёмин, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведено дослідження з виявлення особливостей постурального балансу у літніх чоловіків, які постійно проживають в соціальних установах стаціонарного типу. Встановлено, що у даного контингенту відбувається збільшення показників середньої швидкості загального центру мас, середнього радіусу відхилення загального центру мас і зменшення показників середніх полуперіодів коливання даної величини у фронтальному і сагиттальному напрямках порівняно з особами того ж віку, які вільно проживають вдома. Отримані результати свідчать про зниження постурального балансу і функції постуральної стабільності у постояльців соціальних установ стаціонарного типу, що, безсумнівно, буде чинити негативний вплив на їх мобільність і підвищувати ризик падінь.