Роль экологических факторов в формировании бронхиальной астмы у детей - Кобец, Т.В.; Танага, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Несприятлива екологічна обстановка сприяє формуванню екологічної дезадаптації організму дитини, сприяє розвитку аллергозаболеваній у дітей. Аналіз екологічної ситуації показує участь аерополютантов у формуванні, рецидировании і важкому перебігу БА у дітей з екологічно забруднених регіонів. Надзвичайно важливою для педіатра є інформація не тільки про комплексний вплив на дитину всіх повітряних полютантів, а кожного з них окремо.