Тактика защиты головного мозга при ранениях шеи с повреждением сонных артерий - Бойко, В.В.; Сизый, М.Ю.; Мегера, В.Е. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
З 1998 по 2009 рік в клініці ДУ „Інститут загальної та невідкладної хірургії АМН України” в м. Харкові отримали лікування 247 потерпілих з пораненнями шиї. Серед них було 6 випадків ураження сонних артерій. Представлена тактика ведення потерпілих з ураженням сонних артерій покладаючись на визначення мозкового кровоплину та ішемії мозку.