Причины и факторы риска дислокации ИОЛ в позднем постоперационном периоде хирургии катаракты - Жабоедов, Д.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проаналізовано випадки дислокації ІОЛ в пізньому постопераційному періоді факоемульсифікації катаракти. Встановлено, що основним фактором ризику слабкості зв’язкового апарату капсульного мішка кришталика є наявність в оці ПЕС. Крім того сприятливими факторами до послаблення зв’язкового апарата капсули кришталика є конструктивні особливості моделей ІОЛ, що імплантуються.