Лечение острой печёночной недостаточности у пострадавших с закрытой травмой печени мирного времени - Капшитарь, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Проаналізовані результати лікування гострої печінкової недостатності у 18 оперованих, що склало 22% від усіх постраждалих на закриту травму печінки. Причинами розвитку ускладнення у 7 (38,9%) пацієнтів стала тяжка травма печінки, у 4 (22,2%) – токсемія, у 7 (38,9%) – гіповолемія та своєчасно не компенсована масивна крововтрата. Терапевтична програма складалася з активної детоксикації організму, нормалізації патологічних процесів, стимуляції процесів закислювального фосфорелювання, введення гепатопротекторів, антибіотиків, покращення мікроциркуляції. У терміни від 1 до 5 діб померли 8 (44,4%) постраждалих.