Термін у семантичній структурі англомовного наукового тексту - Скопюк, Т.Г. (Культура народов Причерноморья, 2002)
Розглядається взаємозв’язок між системообумовленними семантичними властивостями наукового терміну (семантичною складністю та когрітивною вартістю) та його дискурсивними характеристиками, зокрема, приналежністю до різних компонентів лінійно-композіційної структури наукового тексту.