Персективы хирургического лечения хронических колостазов - Каштальян, М.А.; Шаповалов, В.Ю.; Тымчук, О.Б.; Колотвин, А.Б. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В основу роботи покладено аналіз результатів лікування 30 пацієнтів з хронічними колостазами. Виконано наступні оперативні втручання – лівобічна геміколектомія, правобічна геміколектомія, субтотальна та тотальна колектомія, лапароскопічна фіксація сліпої та ободової кишок.