Морфологическая оценка эффективности терапии сопровождения при ортодонтическом перемещении зубов на фоне экспериментального зоба - Колесник, К.А.; Филоненко, Т.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті представлені результати експерименту, який проводили на 40 щурах лінії Вістар. На експериментальній моделі зоба і ортодонтичного переміщення зубів, було встановлено, що застосування йодиду калію, ехінацеї композитум С до фіксації силового модуля, після фіксації - терафлекса, остеобіоса і кальцікора, супроводжувалося активним вирішенням запалення, адекватними процесами репарації і диференціювання тканин пародонта з відбудовою анатомічної структури навколозубних тканин.