Роль сплит-систем в загрязнении воздуха помещений дрожжеподобными и плесневыми грибами - Козуля, С.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведені дослідження свідчать про неминучість забруднення повітря приміщення плісеневими та дріжджеподібними грибками, що колонізують систему кондиціонування. Оскільки, згідно даним опиту, лише у 2 з 122 спліт-систем (1,6%) здійснювалося регулярне очищення фільтру, необхідно проводити санітарно-освітню роботу серед населення, роз’яснюючи ризики для здоров’я, пов’язані з порушенням умови експлуатації систем кондиціонування. Для запобігання колонізації спліт-систем плісеневими та дріжджеподібними грибками необхідна розробка надійної методики дезінфекції.