Створення комплексів біомономерів з вуглецевими нанорурками - Маніло, М.В.; Ар’єв, І.А.; Литвинов, Г.С. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
З метою створення біонанокомпозита експериментально досліджено процеси зв’язування біомономерів (на прикладі амінокислот з аліфатичними і ароматичними радикалами) вуглецевими нанорурками, а також визначено основні характеристики (розміри посадкових площ, константи рівноваги, вільні енергії) сорбції в широкому інтервалі рН. Знайдено оптимальні значення параметрів середовища для створення композитів амінокислота—вуглецеві нанорурки.