Причины нарушения фертильности после трубной беременности - Румянцева, З.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Незважаючи на досягнення сучасної медицини трубна вагітність займає перше місце серед нозологічних форм, супроводжующихся внутрічеревною кровотечою, друге місце в структурі «гострих» гінекологічних захворювань, трете місце в структурі чинників материнської смертності. Також незважаючи на проведення реконструктивно-пластичних операцій та профілактичних засобів в післяопераційному періоді у (11,5%) жінок трубна вагітність розвилась повторно з тією ж локалізацією. Завдяки дослідженню 69 жінок з трубною вагітністю, виявлені високі показники інвалідізації жінок в активному репродуктивному віці – (7,24%) та головні чинники цієї патології.