Хронический десинхроноз у детей с экстрасистолической аритмией, патогенез, методики его устранения и профилактика - Швец, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Діти з порушеннями серцевого ритму і провідності складають 23-27% всіх хворих з серцево- судинною патологією, госпіталізованих в кардиоревматогические центри. Зростаюча частота аритмій, тривалість їх існування, серйозний прогноз при деяких видах аритмій, а також складність та недостатня ефективність терапії визначають актуальність вивчення даної проблеми.