Регуляторные эффекты ксеногенной цереброспинальной жидкости - Бессалова, Е.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Встановлений виражений ефект цереброспінальної рідини (ЦСР) лактуючих корів при її парентеральному введенні на структуру і функцію органів нейроендокринної системи білих щурів. Встановлений загальний принцип дії ксеногенної ЦСР – моделювання в організмі реципієнта функціонального стану донора. Зважаючи на відсутність імунопатологічних реакцій на введення ксеногенної ЦСР в ході експерименту і комплексний аналіз її анатомо-фізіологічних ефектів, створені перспективи для розробки біопрепаратів направленої дії на основі ЦСР корів для використання в медицині, ветеринарії, тваринництві та експериментальній морфології.