Роль і місце Шостенського порохового заводу в забезпеченні російської армії порохом під час війн кінця ХVІІІ – початку ХХ ст. - Кужельна, О.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
В статті йде мова про роль і місце Шостенського порохового заводу в забезпеченні російської армії порохом під час війн кінця XVIII – початку ХХ ст. (Вітчизняна війна 1812 року, Кримська війна 1853-1856 років та інші).