Козацькі родини с. Баби Менської сотні Чернігівського полку за матеріалами сповідних книг 1746 р. - Казіміров, Д.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті на основі сповідних розписів аналізується структура козацьких домогосподарств с. Баби. Одночасно з’ясовуються показники їх середньої населеності та поколінний склад. Робиться висновок про перевагу складних та багатолюдних сімейних утворень у козацькому населенні Гетьманщини XVIII ст.