Використання методів прискореного старіння оптичних носіїв для прогнозування їхньої довговічності - Горбов, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Проаналізовано кліматичні умови прискореного старіння оптичних носіїв і зміни характеристик носіїв під час їх штучного старіння. Показано можливість прогнозування терміну зберігання інформації на оптичних носіях і визначення періоду часу, після якого необхідно виконати резервне копіювання інформації.