Ідеї лібералізму в соціально-політичній концепції українського просвітника XVIII ст. Я.П. Козельського - Заремський, М.Й. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті аналізуются ідеї лібералізму в соціально-політичній концепції Якова Козельського – видатного діяча українського Просвітництва, у 1770-1778 рр. – співробітника Малоросійської колегії у м. Глухові, фундатора епістемного підходу в розвиткові вітчизняної філософії.