Допомога земств Чернігівської губернії кооперативному руху в аграрній сфері - Горохов, С.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
В статті розглядається діяльність земств Чернігівської губернії, як органів місцевого самоврядування, що сприяла розвитку кооперації в аграрній сфері. На початку ХХ ст. земства створили мережу кооперативних організацій та залучили для їх розвитку значні капіталовкладення.