Особливості діяльності корпоративних організацій Київської губернії (1861 – 1917 рр.) - Казьмирчук, М.Г. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті аналізується діяльність корпоративних організацій серед буржуазії, духовенства, дворян, інтелігенції, робітників та селян Київщини у пореформену добу.