Управління ерозійно-акумулятивними роцесами у дельтах річок - Куценко, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2002)
Розглянуто механізм саморегулювання ерозійно-акумулятивних процесів у річкових дельтах. Запропонована математична модель динамічно врівноваженої дельти. Розроблено алгоритм та наведені результати рішення задачі перерозподілу витрат води й наносів із метою стабілізації рукавів дельти р. Терек.