До історії Всеукраїнського археологічного музею - Колеснікова, В.І. (Сіверщина в історії України, 2011)
Стаття присвячена передісторії виникнення та історичній долі археологічного музею ВУАН. Охоплює період від часу створення в Києві першої археологічної експозиції (1897) до сучасності. В публікації використані, переважно, документальні джерела.