Особливості радянської релігійної політики в Криму у другій половині 20-х років - Рибак, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2002)
В статті розглядаються особливості радянської політики в Криму у другій половині двадцятих років. З виконання декрету про відділення держави від церкви і церкви від школи. Дається історичний аналіз взаємовідносин церкви з місцевими органами влади в Криму. Висвітлюється досвід історії, який можливо враховувати в сучасних умовах будови взаємовідносин між церквою і державою.