Стратегії ОУН «Дажбог», «Орлик» і «Олег» - Іщук, О.; Ніколаєва, Н. (Український визвольний рух, 2014)
У статті на основі маловідомих документів підпілля ОУН та радянських каральних органів розглядаються передумови та причини розробки членами Проводу ОУН в 1945—1954 рр. стратегій «Дажбог», «Орлик» та «Олег». Проаналізовано шляхи втілення їх в життя, а також наслідки їх реалізації. Особливу увагу звернуто на те, як керівники Проводу ОУН вносили зміни до вузлових програм ОУН, зважаючи на політичну ситуацію в Україні, СССР та світі протягом 1945—1954 рр.