Збройна боротьба в Катеринославі (січень 1918 р.) - Ковальчук, М. (Український визвольний рух, 2014)
На підставі спогадів і архівних документів відтворено історію збройного протистояння між військовими силами Центральної Ради та прихильниками радянської влади у Катеринославі в січні 1918 р. Показано вплив політичної боротьби на розгортання збройного конфлікту, докладно висвітлено перебіг військових операцій.