Фотоґенерація носіїв заряду в тонких плівках нанокомпозитів ПЕПК—С₆₀ - Заболотний, М.А.; Сорока, А.Ю.; Дмитренко, О.П.; Куліш, М.П.; Барабаш, Ю.М.; Давиденко, М.О.; Студзинський, С.Л.; Оласюк, О.П.; Рарата, О.М. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
На даний час є недостатньо вивченими етапи процесу фотоґенерації носіїв заряду аморфних напівпровідників з домішками. Було досліджено фотоґенераційні властивості аморфних напівпровідників, допованих фуллеренами в різних концентраціях. Встановлено, що температура топлення композитів полі-N-епоксипропілкарбазолу (ПЕПК) з фуллеренами С₆₀ зростає при збільшенні концентрації С₆₀. Спостерігалося збільшення ефективної температури при збільшенні концентрації С₆₀, що свідчить про участь С₆₀ у формуванні Кулонових пасток у центрах фотоґенерації носіїв заряду. Значення ефективної температури з точністю у 10% збігається із значенням температури топлення композитів ПЕПК +С₆₀.