Інформаційний підхід до забезпечення керування в автоматизованих інформаційно-аналітичних системах органів влади - Нестеренко, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Розглянуто питання забезпечення динамічної стійкості виконання органом влади покладених функцій, сприяння боротьбі з інформаційною ентропією, розширення доступу до інформації в процесі прийняття рішень експертами та керівництвом за умов функціонування в органі влади відповідних автоматизованих інформаційно-аналітичних систем як суттєвого чинника забезпечення інформаційної безпеки шляхом застосовування системного підходу з використанням інформаційного аналізу інформаційних потоків, забезпечення керування в системі. Запропоновано основи нової теорії ситуаційного регулювання технологічних процесів у органі влади, організаційних заходів, структурних перебудов у конкретних галузевих ситуаціях у процесі автоматизованої обробки інформаційних потоків, що має забезпечити розкриття закономірностей автоматизованої обробки документів у органі влади, розробку принципів визначення вимірювача "інформаційного навантаження" на орган влади.