Одержання гібридних нанокристалів з використанням наномагнетиту та наночастинок Ag у водних розчинах - Кравцова, А.С.; Коров’янко, О.О.; Стратійчук, І.Б.; Буркут, В.І. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2013)
В роботі представлено методу синтезу гібридних наносистем на основі наночастинок срібла та магнетиту. Досліджено вплив системи відновників на процес формування та швидкість утворення наночастинок срібла, вплив природи желатину на їх морфологію, стабільність розчинів у часі та інтенсивність плазмового резонансу. Запропоновано альтернативні методи відновлення солей арґентуму алкалоїдами — галовою кислотою та пірокатехіновим альдегідом. Показано можливість одержання стабільних колоїдних розчинів гетероструктур нанокристалів оксиду заліза та плазмового металу складу Fe₃O₄–Ag.