Формування металевого характеру електропровідности у вакуумних конденсатах міді, нанесених на поверхню підшару кремнію субатомової товщини - Бігун, Р.І.; Бучковська, М.Д.; Стасюк, З.В.; Леонов, Д.С. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2013)
В умовах надвисокого вакууму (тиск залишкових газів P ≤ 10⁻⁷ Па) досліджено вплив морфології плівок міді, нанесених на поверхню скла, покриту підшаром кремнію масовою товщиною dSi ≤ 5 нм, на особливості розмірних залежностей електропровідности плівок. Результати експерименту кількісно описано з використанням сучасних квазикласичних та квантової теоретичних моделей явищ перенесення заряду в зразках обмежених розмірів. Встановлено наявність кореляції між особливостями будови плівок і перколяційними процесами у виникненні електропровідности плівок.