Фізико-хімічні особливості аморфних сплавів Al₈₇Dy₅(Ni/Fe)₈ - Бойчишин, Л.М.; Ковбуз, М.О.; Герцик, О.М.; Котур, Б.Я.; Носенко, В.К. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2013)
Різними фізико-хімічними методами досліджено властивості аморфних металевих сплавів (АМС) Al₈₇Dy₅Ni₈ та Al₈₇Dy₅Fe₈ . Показано, що заміна Ni на Fe призводить до підвищення температури фазових переходів аморфного сплаву Al₈₇Dy₅Fe₈ у порівнянні зі сплавом Al₈₇Dy₅Ni₈ . Введення Fe у склад сплаву Al₈₇Dy₅Fe₈ призводить до розширення температурного інтервалу стабільности електроопору (∆T = 300°). Відпал АМС Al₈₇Dy₅Ni₈ до температури 607 К, а АМС Al₈₇Dy₅Fe₈ — до 641 К зумовлює високу корозійну стійкість у розчинах із різним рН.