Вплив низькотемпературного оброблення на стабільність фізико-хімічних властивостей аморфних стопів на основі феруму - Переверзєва, Т.Г.; Герцик, О.М.; Ковбуз, М.О.; Бойчишин, Л.М.; Серкіз, Р.Я.; Кулик, Ю.О. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2014)
Досліджено залежність електрохімічних, магнетних, структурних та механічних параметрів аморфних металевих стопів (АМС) на основі феруму від 0,5–3,0 годин низькотемпературного оброблення в середовищі рідкого азоту. Низькотемпературне оброблення змінює структуру поверхневого шару стопів, що чітко реєструється електрохімічними методами в процесі взаємодії з 0,5 М водним розчином NaCl. Об’ємні характеристики, такі як магнетні, структурні та мікротвердість, практично не змінюються.