Вплив природи поверхні діоксиду кремнію на електрофізичні властивості полімерних нанокомпозитів з електронно-йонною провідністю - Мазуренко, Р.В.; Гуня, Г.М.; Махно, С.М.; Горбик, П.П. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2014)
Досліджено електрофізичні властивості в надвисокочастотному діапазоні та на низьких частотах за кімнатної температури нанокомпозитів на основі високодисперсного діоксиду кремнію та гідрозолю, модифікованих йодидом міді. У композитах CuI/SiO2 та CuI/гідрозоль встановлено оптимальний вміст йодиду міді (50% мас.), за якого проявляється найбільш ефективна міжфазна взаємодія й електрофізичні параметри набувають максимальних значень. Виявлено, що полімерні композити CuI/гідрозоль–поліхлортрифторетилен мають вищі значення комплексної діелектричної проникності та електропровідності в порівнянні з системою, яка містить модифікований високодисперсний діоксид кремнію.