Влияние полового диморфизма на показатели свертывающей системы крови женщин в динамике физиологической беременности - Капустин, Е.А.; Боташева, Т.Л.; Каушанская, Л.В.; Баринова, В.В.; Александрова, Е.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті представлено результати аналізу 259 коагулограм жінок з фізіологічним перебігом вагітності залежно від статі плоду. Виявлено вірогідно більш високі значення Д-димеру в венозній крові у жінок з плодами чоловічої статі. Встановлено, що система згортання крові у жінок, які виношують хлопчиків, функціонує з більшою напругою, ніж при альтернативній статі.