Часороздільні методи для фемтофотоніки наноструктур - Блонський, І.В.; Дмитрук, І.М.; Зубрілін, М.Г.; Кадан, В.М.; Коренюк, П.І.; Павлов, І.А.; Сальников, В.О. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Огляд присвячено: методам досягнення фемтосекундних (n⋅10⁻¹⁵ с) лазерних імпульсів; аналізі створених авторським колективом трьох ориґінальних часороздільних методик за загальною схемою ‘pump-probe’ для досліджень часової еволюції наведеного поглинання (відбивання) світла, фотолюмінесценції, наведених змін показника заломлення та фотоструктурних перетворень речовин з фемтосекундним часовим розділенням; опису матеріяльної бази та методичних можливостей Центру колективного користування приладами НАН України при Інституті фізики «Лазерний фемтосекундний комплекс»; прикладів задач, які можуть розв’язуватися з використанням такого унікального комплексу в области фемтофотоніки наноструктур. Мета огляду полягає в інформуванні і розвитку інтересу до подібних досліджень, які стають доступними для їх виконання в Україні.