Діяльність органів влади Кримської автономії у 1998 - 2000 рр. - Велігодський, В.М. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Метою статті є узагальнення досвіду діяльності органів влади автономії та пов’язаних з ними суспільно-політичних процесів в Криму з 1998 р. по 2000 р., реалізація політики центру стосовно Автономної Республіки Крим, яка і сьогодні є не послідовною. Державні органи, провідні наукові інституції не мають чіткого уявлення про правову природу автономії та її параметри. Досвід вирішення гострих проблем політичного протистояння в зазначений період допоможе більш ефективно здійснювати регіональну політику держави не політичними заходами, а законодавчим, правовим шляхом. Для реалізації поставленої мети треба виконати головне завдання, яке пов’язане з аналізом ситуації, яка сформувалася на півострові у ці роки.