"Хрещення на Запорожжі, або як запорожці кутю проганяли" (на матеріалі фольклору Нижньої Наддніпрянщини) - Павленко, І. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Мета даної статті - дослідження проблеми “фольклор та ритуал” на матеріалі конкретного регіону, який рідко привертає увагу фольклористів.