Ефективне осадження наноструктур на поверхні волоконної наноголки - Волковинська, Л.С.; Григорук, В.І.; Огенко, В.М. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Досліджено процеси взаємодії ближнього оптичного поля, створеного на вістрі волоконної наноголки, з речовинами SnCl4 та Si(OC2H5); проаналізовано нанорозмірні структури та тонкі плівки на поверхні голки. Досліджено характеристики ближнього оптичного поля на поверхні волоконної наноголки. Розроблено експериментальну уставу, яка дозволяє керувати широким набором параметрів. Одержані результати в майбутньому дозволять вирощувати наноструктурні матеріяли із заданими параметрами.