Матеріальне забезпечення та комплектування кадрів міліції в УСРР у першій половині 20-х років ХХ ст. - Делібалтова, Ю.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Досліджена структура органів міліції та її трансформація в умовах змін соціально- економічної і політичної ситуації в країні, проаналізовано якісний і кількісний склад органів міліції, джерела поповнення і система професійної підготовки особового складу. Ключові слова: міліція, правоохоронні органи, законність, кадрова політика, правове та фінансове забезпечення.