Особливості пошуку оптимальної моделі адміністративно-територіального устрою Криму в 1991-2000 рр. - Велігодський, В.М. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Метою статті є узагальнення досвіду розбудови автономії та пов’язаного з ним суспільно-політичного життя в Криму з 1991 р. по 2000 р., реалізація політики центру стосовно Автономної Республіки Крим, яка і сьогодні є не послідовною. Державні органи, провідні наукові інституції не мають чіткого уявлення про правову природу автономії та її параметри. Досвід вирішення гострих проблем політичного протистояння в зазначений період допоможе більш ефективно здійснювати регіональну політику держави не політичними заходами, а законодавчим, правовим шляхом.