Міжзонне вбирання нанокристалів сульфіду кадмію, синтезованих у розчині желатини - Шпак, А.П.; Покутній, С.І.; Уваров, В.М.; Покутній, М.С. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Розвинуто теорію міжзонного вбирання нанокристалів сульфіду кадмію в умовах, коли поляризаційна взаємодія електрона та дірки з поверхнею нанокристала відіграє домінуючу роль. З порівняння теорії та експерименту визначено середні значення радіюсів a нанокристалів сульфіду кадмію, дисперґованих у желатиновій матриці