Феноменологічний підхід до аналізи радіяційних ефектів при проєктуванні субмікронних структур біполярних ІС - Новосядлий, С.П.; Бережанський, В.М. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
При взаємодії корпускулярного і електромагнетного випромінення з твердим тілом (структурою ІС) відбувається пересилання енергії останньому, в результаті чого змінюються його властивості. Характер взаємодії і ефекти, що при цьому виявляються, в загальному випадку визначаються видом випромінення, його енергією та інтенсивністю, видом структур ІС, які при цьому опромінюються. Дані радіяційні дослідження можуть лягти в основу побудови радіяційно-тривкої технології для формування як біполярних, так і польових структур ІС. Детально проаналізовано радіяційні ефекти в структурах із субмікронними глибинами залягання p—n-переходів та з ізопланарною діелектричною ізоляцією.