Державна влада та ассирійці України в 1920-1930 рр.: грані діалогу - Маргулов, А.Х. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розкриті факти, які вплинули на перетворення в суспільно-політичному середовищі України 20-30-х років XX ст., в галузі формування політики щодо національних меншин. На підставі аналізу документальної бази з’ясовано основні зв’язки між упровадженням державної політики та визначені місця в ній ассирійського населення країни.