Клиническая морфология и патогенез остеохондроза позвоночника с неврологическими проявлениями (обзор литературы) - Бобрик, Ю.В.; Мороз, Г.А.; Пономарев, В.А.; Ткач, В.В.; Матвеев, О.Б. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
В огляді проаналізовані деякі аспекти клінічної морфології та патогенезу остеохондроза хребта з неврологічними проявами. Остеохондроз хребта – це полифакториальное дегенеративне захворювання хребетно-рухового сегменту, що поражає первинно міжхребцевий диск, а вторинне – інші відділи хребта, опорно-рухового апарату і нервову систему.